Sdílejte prodejní a marketingové strategie a dosahujte cílů

Prodejní a marketingové aktivity jsou zásadní pro využití nových obchodních příležitostí a zvýšení zákaznické základny B2B společnosti. S ohledem na optimalizaci strategie a zvýšení obratu je definování konkrétních, měřitelných, dosažitelných, realistických a časově podložených ( SMART ) cílů zásadní, nikoli však dostatečné. Potřebujeme koordinovat a sdílet akce, které je třeba podniknout.

Chcete vědět více? Jediné, co musíte udělat, je rolovat a číst!

 

Co když byla spolupráce mezi prodejem a marketingem novou výzvou, kterou je třeba přijmout?

Mezi marketingem a prodejní silou vždy existovala konkurence; ačkoli se zabývá velmi odlišnými úkoly – analýza trhů, podniková komunikace a služby pro první, prodejní výsledky a obrat s ohledem na prodej – existuje mnoho společných cílů pro obě oddělení.

Marketing ve skutečnosti vytváří podmínky pro zahájení prodejního procesu: prostřednictvím cílených aktivit a kampaní získávají prodejci informace o identitě, zájmech a nákupních zvyklostech, které jsou zásadní pro neustálou optimalizaci strategie rozvoje.

 

 

Jak?

Začleněním nových projektů do činností běžně svěřených marketingu, které vyžadují dohled obchodníků. Zde je několik praktických příkladů:

Videa jsou kvalitním obsahem, rychle a snadno přístupná. Již známe dopad kompletní a diverzifikované obsahové strategie  , která zahrnuje správný mix materiálů. Smyslem ve skutečnosti není obsah pouze vytvářet, ale neustále jej optimalizovat, aby na stránku přilákal kvalifikovanou návštěvnost a upoutal pozornost veřejnosti.

xit.

 

Smlouva o úrovni služeb

Motivací ke sdílení projektů a aktivit je nepochybně sepsání účinné smlouvy Telegramová data o úrovni služeb, která zajistí ziskovou spolupráci mezi prodejem a marketingem.

Co to konkrétně je? Tento dokument uvádí jednotlivé cíle týmů, doby vedení vedení a následné metody.

 

Telegramová data

Není náhodou, že jeden z hlavních bodů jednání mezi oběma odděleními se týká spíše kvality the power of words kontaktů adresovaných obchodnímu zástupci než přístupu k získaným potenciálním zákazníkům.

Je proto nezbytné, aby obě oddělení srozumitelným a transparentním způsobem komunikovala c phone number plán obsahového marketingu, kvalitu generovaných leadů, KPI a pokrok v plnění firemních cílů.

Analýza výsledků

Křížová analýza prodejních a marketingových plánů je zásadním krokem pro definování optimalizované strategie, jejímž cílem je identifikovat správné nástroje a přilákat na web kvalitní návštěvnost .

Na co se zaměřit? Zde je několik nápadů:

  • roste počet zájemců?
  • Mění se potřeby potenciálních zákazníků?
  • Jaké příjmy přinesla činnost týmů?

Máte-li zájem o koordinaci prodejních a marketingových aktivit a zaujal vás tento přístup, objednejte si bezplatnou konzultaci a jeden z našich odborníků vám objasní veškeré pochybnosti: klikněte zde!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *