Poptávkový marketing: základy vítězné strategie

Pokud společnost nedosahuje očekávaného prodeje určitého produktu nebo služby, je dosažení cílů ve stanoveném termínu poměrně obtížné. Ale proč se to děje? Může se stát, že nabídka není dostatečně známá cílovými zákazníky.

Řešením je marketingová strategie generování poptávky: o ní hovoříme v následujícím článku. Uvidíte, je to mnohem méně komplikované, než se zdá!

 

K čemu je marketing generování poptávky?

Generování poptávky je marketingový proces zaměřený na generování poptávky. Slouží k tomu, aby si potenciální nebo již získaní zákazníci firmy uvědomili, že nabízenou službu nebo produkt potřebují.

Dělat marketing generující poptávku správným způsobem může být velmi účinnou pákou pro komerční rozvoj, a proto může mít také dopad na zvýšení obratu.

Pojďme se podívat, jak vybudovat úspěšnou strategii.

1. Projekt a definice cílů

První a nejcitlivější krok při plánování marketingové strategie generování poptávky se týká definice potřeb: zvýšení poptávky po produktu nebo službě. Aby bylo možné definovat cíle, které jsou dosažitelné a zároveň ambiciózní, je třeba analyzovat potřeby osob kupujícího a vypočítat počet potenciálních zákazníků, které bude prodejní síla potřebovat k dosažení cílů.

Zjistěte více o strategiích pro zvýšení obratu: klikněte sem a stáhněte si e-knihu zdarma!

 

Sladění prodeje a marketingu

Hlavním tématem článku, který čtete, je také jedno z těch, které obchodní a marketingová oddělení považují za nejzajímavější: vytvoření smarketingového týmu.

Které strategie je nejlepší aktivovat? Jaké jsou efektivní způsoby chování pro sdílení cílů a maximalizaci výsledků?

 

Digitální transformace

Zde je další dosti diskutované téma považované za zajímavé všemi oblastmi 2024 aktualizovaný seznam telefonních čísel z celého světa společnosti. Digitální transformace zasahuje napříč různými činnostmi, od marketingu (který se přesunul online) po prodej (s podporou CRM a inbound sales aktivit ), ale také řízení lidských zdrojů, výrobu, nákup, logistiku atd.

 

Co je důležité zdůraznit, je to, že k tomu, abychom byli úspěšní v digitální transformaci lights immediately flashed in my a byli skutečně schopni agilně reagovat na požadavky neustále se měnícího trhu, musí být první změna kulturní. Pokud se chcete o tématu dozvědět více, klikněte sem a přečtěte si náš vyhrazený článek .

4. Umožnění prodeje

Prodejní proces nelze vyloučit ze strategie generování poptávky. Z tohoto pohledu musí být c phone number marketing a prodej sladěné a musí spolupracovat, aby bylo dosaženo cílů, a zajistit tak vynikající zkušenost pro potenciální zákazníky a zákazníky.

Umožnění prodeje vyžaduje, aby každá interakce mezi prodejci brala hledisko kupujících a soustředila se na nabízení řešení jejich problému.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *