Unutrašnji vodič za krizne komunikacije za sektor transporta i logistike

Provajderi transporta i logistike posluju u jedinstvenom okruženju koje je podložno riziku i volatilnosti. Ovo se može okarakterizirati događajima kao što su nesreće vozila, ekstremne vremenske prilike i geopolitičke tenzije.

Morate samo pogledati se dogodilo ranije ove

godine da vidite koliko je krhak sektor transporta i logistike i koliko brzo stvari mogu krenuti nagore.Da bi efikasno poslovale u ovom izazovnom okruženju, transportne i logističke kompanije moraju imati efikasne procedure komunikacije u kriznim situacijama – neuspeh u tome može rezultirati velikim finansijskim opterećenjima ili čak gubitkom života.Ovaj vodič za krizne komunikacije za sektor transporta i logistike pruža uvodni okvir za komuniciranje u krizi i ilustruje najbolju praksu korištenja komunikacijskih tehnologija u podršci proaktivnom i efikasnom odgovoru.

Odgovor na krizu

e odgovor koji organizacija treba poduzeti u slučaju nepredviđenih hitnih situacija ili katastrofa kako bi se smanjila šteta za organizaciju, njene dionike ili širu javnost.

Ovi događaji mogu uključivati ​​prirodne katastrofe poput zemljotresa, industrijske incidente poput curenja naftnih tankera, tehnološke krize poput kršenja podataka i niz drugih mogućih scenarija uključujući zlonamjernost, terorizam i druge katastrofe koje je stvorio čovjek.

Zajednički ishod svih ovih situacija je finansijski gubitak, šteta po reputaciju i potencijalni rizik za ljudski život. Nažalost, incidenti su neizbježni za preduzeća svih veličina, a bez adekvatnog plana krizne komunikacije kada do njih dođe, posljedice su složene, uključujući:

  • Prekid operativnog odgovora.

  • Neinformisani i nezadovoljni akteri.

  • Negativno uticalo na korporativnu reputaciju.

  • Produženi vremenski okvir do potpunog rješavanja problema.

Savjeti za krizne komunikacijske tehnologije

Posjedovanje jasno definiranog plana za komunikaciju u širokom rasponu vjerodostojnih scenarija skraćuje vrijeme odgovora, poboljšava tačnost 2024 Ažurirani broj telefona iz cijelog svijeta kontakta i osigurava da se pravi ljudi mogu doći na vrijeme. Savremeni alati kriznog komuniciranja trebali bi imati sposobnost prilagođavanja svim mogućim scenarijima i planovima.

 

2024 Ažurirani broj telefona iz cijelog svijeta

Višekanalno slanje poruka

Šaljite poruke članovima svog tima i klijentima na način koji njima odgovara, bilo da se radi o glasu, SMS-u, društvenim medijima, -pošti, kako biste poboljšali stopu isporuke. Svjesnost da će skoro uvijek imati svoje mobilne telefone blizu omogućava Kuidas otseülekanne päästis populaarse Hiina tavaettevõtte COVID-i kriisidest (ja kuidas saate sama teha) organizacijama da daju poruke na svim ovim kanalima. Geolokacija može još više segmentirati komunikaciju, kao što je pružanje višejezičnih poruka koje odgovaraju lokaciji primaoca ili unaprijed definiranim preferencijama kontakta.

Šabloni poruka

Šablone poruka treba pripremiti sa specifičnostima koje se mogu brzo koristiti ili mijenjati tokom incidenata, čime se osigurava odobreni jezik aqb directory struktura i konzistentnost, uz uštedu vremena pružanjem unaprijed definiranih opcija komunikacije i odgovora.

Geolokacija i telematika vozila

Telematski sistemi podržani GPS-om pružaju potpuno, ažurno znanje o aktivnostima voznog parka u jednom centralizovanom, web-baziranom interfejsu, pomažući da se poboljša efikasnost, sigurnost i sigurnost flote i vozača.

Brza komunikacija

Mlada bijela žena u prugastoj košulji gleda u telefon

Kada je potrebna hitna komunikacija, SMS ubrzava brzinu obavještavanja. Dok se polovina svih e-mailova ne otvori najmanje šest sati, prosječnoj tekstualnoj poruci se pristupi u roku od nekoliko minuta, a na nju se odgovori u roku od 30 minuta. Glasovni pozivi na mobilne i fiksne linije generiraju još brži odgovor i mogu se kreirati tako da se automatski aktiviraju s komunikacijske platforme.

Automatizacija poruka

Gdje je moguće, komunikacijske platforme bi trebale biti integrirane sa sistemima upravljanja i nadzora, omogućavajući da se detalji automatski popune u šablone poruka. Incidenti se mogu automatski pokrenuti i poslati direktno timovima za koordinaciju i rješavanje.

Dvosmjerni tok razgovora

Nije dovoljno samo slati poruke, mora postojati sistem za praćenje prijema, omogućavanje primaocu da odgovori po potrebi i eskalira kada je to potrebno.

Automatizacija komunikacija i ubrzanje toka posla, u kombinaciji sa integrisanim sistemima za praćenje, pružaju BCM liderima jedinstvenu i moćnu priliku da planiraju i izvedu i pojednostave kritične komunikacije.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *