Kuidas otseülekanne päästis populaarse Hiina tavaettevõtte COVID-i kriisidest (ja kuidas saate sama teha)

Kujutage ette seda: seltskonnadaam Kim Kardashian ja tema õde Khole näitavad Facebooki otseülekandes mõnda kenasti istuvat JCPenney Spetsiaalne juht teksapükse. Vean kihla, et teksad oleksid müüdud nagu kuumad koogid! Lühidalt, mõjutajad, kes otsivad tooteid otsevideote kaudu, kutsuvad alati rohkem vaatajaid, rohkem seotust, rohkem meelelahutust ja rohkem MÜÜKI. Ohkake!

Fakt: jaemüügihiiglane JCPenney on praeguseks sulgenud ligi 175 oma kauplust. Tagantjärele mõeldes oleks kahetsusväärse olukorra saanud füüsilised poed ära hoida, kui nad oleksid veebijaekaubanduse pealetungi tõsisemalt võtnud. Ja plaanis traditsioonilistest kanalitest eemalduda ja kasutas selle asemel otseülekande videote ja muude tehniliste lahenduste jõudu, et oma vaatajaskonda suhelda.

Igatahes on see nüüd kaotatud põhjus, nagu paljude teiste jaemüügihiiglaste puhul, kuna pandeemia on kiirendanud nende sulgemist. Selgub, et jaekaubandussektor on juba mitu aastat ellujäämise äärel ja lihtsalt pandeemia räsis tööstust.

Jaemüügi pankrottide arvu kasv viib meid küsimuseni:

Kas see pandeemia võib olla viimane õlekõrs, mis murrab tellise ja mördi selja?

Vastus on jah ja ei.

Jah, kui poed istuvad maha ja mõtisklevad oma hiilgeaegade üle, mil jaemüük oli ülilihtne, ega tee midagi kliendikogemuse parandamiseks. Ei, kui poed loevad seinal olevaid kirjutisi ja on rohkem kui valmis katsetama tehnoloogiatega, nagu näiteks ostmine-veebi-ostmine-poest (BOPIS) tee ääres järeletulemine, reaalajas voogesitus ja fügitaalsete tavade omaksvõtt.

Asjatundmatute jaoks, mitte ainult otseülekanne, olid pandeemia ajal appi tulnud isegi BOPIS ja äärepealne pikap mitmes tavakaupluses. Arutame neid kahte lahendust mõni teine ​​kord. Käesolevas artiklis käsitletakse peamiselt otseülekande videote tähtsust ja seda, kuidas Forrest Camp Cosmetics neid Corona kriiside ületamiseks kasutas ning kuidas teised ettevõtted saavad nende kogemustest õppida.

Spetsiaalne juht

Forest Camp Cosmetics juhtumiuuring

Üle 300 kauplusega Hiina ilu- ja nahahooldusbrändi Forest Cabin Cosmetics 46-aastane omanik ja tegevjuht Sun Laichun seisis silmitsi ebakindlas olukorras. Pea pooled tema kauplustest suleti 2020. aasta jaanuari lõpuks. Avatud kauplused tõmbasid kliente harva, mis tähendas, et tema kaupluste müük langes peaaegu 90%, mis tõi ta lähemale pankroti väljakuulutamisele.

„Sel aastal olen igal hommikul, kui silmad avan, kaotanud 1 miljon jüaani. Minu rahavoog kuivab varsti ära. Märtsiks võin olla pankrotis.

– Sun Laichun, Forest Cabin Cosmeticsi tegevjuht

Mõnes mõttes oli kosmeetikafirma ajaloo kordumise tunnistajaks, kuna tema eelmist kosmeetikafirmat tabas 2003. aastal teine ​​koroonaviirus – SARS.

Südame kaotamise asemel häälestus Sun kohe otseülekande platvormile ja mängis pilve ilunõustajana.

Oli sõbrapäev, mil Sun pani selga oma valge särgi ja prillid ning müüs oma tooteid telefoni, arvuti ja lambi abil ligi kaks ja pool tundi.

Tulemus: kümned tuhanded vaatajad kulutasid tema ettevõtte toodetele umbes 400 000 jüaani.

Forest Cabin on üks miljonitest pandeemiast mõjutatud tavapärastest kauplustest ja paljud neist on kasutanud otseülekannet, et end pankrotist päästa.

Otseülekanne: parim jaeturunduse strateegia aastaks 2021 ja pärast seda

Asjatundmatute jaoks on Livestream e-kaubandus olnud tunnistajaks Hiinas dramaatilisele tõusule. Forbesi andmetel teenib tööstus hinnanguliselt hämmastavalt 60 miljardit dollarit aastas. Taobao 2020. aasta iga-aastasel ühepäevasel ülemaailmsel ostufestivalil müüdi otseülekannete kaudu 6 miljardit dollarit , mis on kaks korda suurem kui eelmisel aastal.

Mitte ainult Hiina, vaid isegi USA ronivad otseülekande Juggernaut. Mõelge sellele: TikTok tegi koostööd Walmartiga ja korraldas 2020. aasta detsembris LiveStreami sündmuse.

Sellest ajast alates on jaemüügihiiglane TikTok Shoppingu arv kahekordistunud ja korraldanud mitmeid reaalajas ostlemisüritusi.

Otseülekannete parimad tavad 2021. aastal

 

# 1. Kasutage parima kvaliteediga seadmeid

Ütlematagi selge, et kvaliteetne sisend toob kaasa Co může motocyklový právník udělat, aby maximalizoval vaši kompenzaci? kvaliteetse väljundi. Teisisõnu, teie kasutatav varustus, olgu selleks kaamerad või mikrofon, mõjutab otseselt video lõpptulemust. Kasutatavate seadmete eest hoolitsedes on lõpptoode kahtlemata lollikindel.

Kaaluge neid:

Kaamerad: Muidugi, võite töötada veebikaameratega. Kuid see ei asenda professionaalseid kaameraid, nagu videokaamerad ja DSLR-id.

Mikrofonid: vältige sisseehitatud mikrofone, kuna nende helikvaliteet ei ole otseülekandeks piisavalt hea. Valige välised mikrofonid, kuna need on parem alternatiiv.

Arvutiekraan: esitlused, videomängud ja kõik muu arvutiekraanil kuvatav jõuavad otseülekannetesse.

#2. Tehke plaan paigas

Kujutage ette pausidega rasedat videot. Ilma paika pandud plaanita näeks teie video välja selline, mis võõrutab vaatajaskonna teie videost automaatselt.

Sellegipoolest ei eeldata, et te kogu stsenaariumiga kohe välja mõtlete. Siiski hoiaks videot õigel teemal ülevaade teemadega, millest räägite. Lisaks tagaks üleskutse tegevusele voogesituse ajal ja voogesituse lõpus soovitud tulemuste saamise.

#3. Vestelge oma publikuga

Miljoni dollari suurune viis panna oma publik end väärtustatuna ja kuulduna tundma, on nende küsimuste otseülekanne. Vastates nende küsimustele, julgustate neid mõnes mõttes naasma, et näha rohkem teie otseülekannete videoid. Kui te ei saa reaalajas vastata, saate seda alati teha, kui video on lõppenud.

Lisaks saate kaasatust suurendada, mängides seda teistpidi, esitades vaatajatele küsimusi, pakkudes neile eripakkumisi ning kasutades isegi naljakaid kleebiseid ja filtreid.

#4. Laske oma külalisel teie otseülekanne üheks päevaks kaaperdada

Selgub, et uue võõrustaja või külalise kaasamine on üks reaalajas voogesituse tõrkekindlaid strateegiaid (pidage meeles Kim Kardashianit) osaliselt seetõttu, et see lõhub teie otseülekande sisu monotoonsust ja enamasti toob see värskeid vaatenurki. Lihtsamalt öeldes võivad mõjutajad teie vaatajaskonda suurendada.

#5. Köis partneris

Otseülekandel, kui üldse, on palju tehnilisi aspekte, rääkimata väljakutsetest, mis on seotud “reaalajas” vaatajaskonna kaasamisega. Kellegi kaasamine teie kanaleid jälgima või teie seadmeid juhtima või kaassaatejuht, kes suudaks vaatajatega paremini suhelda, võtaks teie õlgadelt pinge ära.

#6. Testige otseülekannet eelnevalt

Otseülekannet eelnevalt testides saate enne otseülekannet veenduda, et video ja heli on korras. Sujuva kuvamise tagamiseks seadke otseülekanne privaatrežiimi ja saatke endale teises seadmes kutse, et kontrollida oma seadme heli- ja videokvaliteeti. Lisaks saate kontrollida enda, oma toodete ja rekvisiitide lavastust, et saada parem ülevaade oma kanali välimusest ja olemusest ning sellest, kas see vastab publiku maitsele või mitte. Sellest lähtuvalt saate teha vajalikud muudatused.

Alumine rida: Otseülekanne on jaekaubanduse jaoks parim tehniline lahendus, olenemata sellest, millist kauplust teil on, olgu see suur või 1000 mobile phone numbers väike, võrguühenduseta või võrgus. Ja kuna saadaval on ka sotsiaalmeedia otseülekanded, peaksid ettevõtted mõtlema neisse investeerimisele olenemata pandeemiaolukorrast.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *