Какво е цикъл на продажби в различни области [Продажби, бизнес, ИТ и други]

Въпреки че е вярно, че няма две еднакви продажби, не е нужно всеки път да преоткривате колелото или да се чудите защо тактиката.

Fкоято ви е направила продавач на месеца през август, не работи през септември. Тук се появява цикълът на продажбите.

И тази картина става съвършено ясна на макро ниво. B2B компаниите без официално дефиниран процес на продажба показват 18% по-малък ръст на приходите от компаниите с такъв.

И всички знаем, че постоянно по-ниските приходи могат да предизвикат порочна низходяща спирала на ниски печалби, съкращаване на разходите и дори съкращения за поддържане на крайния резултат.

Какво е цикъл на продажби?

Цикълът на продажбите може да се дефинира като структуриран и повтарящ се процес, който търговците трябва да следват, когато насочват потенциален клиент надолу по фунията на продажбите, като обхваща всичко от генериране на потенциални клиенти до последващи действия.
Ясно дефинираният цикъл на продажби създава ясни насоки, които компаниите да следват, и улеснява откриването на възможни области за подобрение.
Разбира се, всяка продажба е различна и циклите на продажби за различните индустрии варират. Но цикълът на продажби неизменно ще ви помогне да постигнете целите си за продажби
Но преди да навлезем в това как един цикъл на продажби може да подобри вашите процеси, нека разгледаме двата основни вида цикли на продажби:
Използвайки знанията си за цикъла на продажбите, можете да сключвате сделки по-бързо.
С установен надежден цикъл на продажби не е нужно да разчитате на Късмета да ви се усмихне доброжелателно и можете лесно да повторите успеха си с друг клиент.
Чрез разбиването на процеса на продажба стъпка по стъпка, специфични проблемни области могат да бъдат идентифицирани бързо и да се предприемат действия.
Можете да изчислите броя на допирните точки с нов клиент, преди да подпишете договор и да получите ясна представа дали вашият цикъл на продажби е бърз или бавен в сравнение с индустриалните стандарти.
Процес на цикъл на продажба
Просто казано, процесът на цикъл на продажба е подход стъпка по стъпка, използван за извършване на успешна продажба.

Ето как изглежда един типичен цикъл

Идентифицирането на перспективите е първият етап от всеки цикъл на продажби.

Но търсенето на потенциални клиенти може да бъде предизвикателство. Тъй като търговските представители са постоянно под натиск да сключват повече сделки, цели 66% не отделят достатъчно време или енергия за търсене. Други фактори, които действат срещу тях, включват липса на мотивация и лоши изследователски умения.

CRM за продажби, който проследява, организира и управлява вашия потенциален клиент, е точно това, което лекарят е поръчал.

Има много начини за търсене на потенциални клиенти. Например, можете да сканирате LinkedIn, да потърсите подходящи истории в цикъла на новините и да търсите реферали за потенциални клиенти, които е вероятно да се интересуват от вашия продукт или услуга.

Задайте си тези въпроси, за да идентифицирате потенциални клиенти. Средствата за контакт могат да бъдат всичко – от телефонно обаждане и имейл до социални медии и официално писмо. Помага да имате CRM софтуер, който да търси потенциални клиенти и да следи нарастващия ви списък.

Също така ни позволява да запомним, че на този Актуализиран телефонен номер за 2024 г. от цял ​​свят етап свързването. Qс клиенти чрез имейл е 40 пъти по-ефективно от Facebook и Twitter взети заедно, а възвръщаемостта на инвестициите. Qму е двойно по-голяма от тази при студени обаждания.

Актуализиран телефонен номер за 2024 г. от цял ​​свят

Квалифициране на потенциални клиенти

В един идеален свят всички щяхме да бъдем милионери в един идеален свят. Wи всеки потенциален клиент щеше да се превърне Miaraka amin’ireo endri-javatra maro в продажба. Уви, ние живеем в реалния свят.

Най-малко 50% от вашите a complete list of unit phone numbers перспективи няма да са подходящи, независимо какво продавате.

И само 25% от потенциалните клиенти, генерирани от търговски екипи. Gот маркетингови стратегии, са готови да се срещнат с търговски представител.

Това означава, че трябва да проверите всички потенциални клиенти.

Но добрата новина е, че това ще ви спести ценно. Sвреме и ресурси, тъй като ще стесните предложенията си до квалифицирани потенциални клиенти. Можете да използвате стабилен CRM софтуер, за да помогнете с това.

Обърнете внимание дали вашите потенциални клиенти са истински

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *