načina da poboljšate korisničko iskustvo u industriji osiguranja

Iskustvo kupaca je mnogo više od obične riječi, posebno u industriji osiguranja . Veća je vjerovatnoća da će klijenti preporučiti kompaniju koja ih može voditi u odabiru pravog proizvoda osiguranja za njih i njihove porodice. I zato je vrijeme da se razumiju faktori koji doprinose iskustvu korisnika u industriji osiguranja. Ovaj blog post istražuje važnost i metode pružanja izuzetnog korisničkog iskustva vašim klijentima.

Stanje korisničkog iskustva u industriji osiguranjaIndustrija. Y osiguranja je značajno evoluirala posljednjih godina, uglavnom zbog pojave automatizacije i umjetne inteligencije za. Y korisničko iskustvo .Klijenti sada očekuju da osiguravajuća društva ponude bolje korisničko iskustvo , prilagođene savjete, kraće vrijeme čekanja, efikasna rješenja zasnovana na internetu i još mnogo toga.

Evo nekoliko statističkih podataka koji će vam pomoći

da bolje shvatite stanje korisničkog iskustva Special Lead siguranja:Prema IBM-u , 85% osiguravača daje prednost korisničkom iskustvu tokom cijelog. Y putovanja.Zendesk izvještava da će 50% potrošača preći na konkurenta nakon jednog lošeg iskustva. 80% je reklo da bi se prebacilo na konkurenta nakon dva loša iskustva.
Accenture. T pokazuje da bi 71% potrošača starijih od 55 godina željelo da procesi potraživanja putem interneta zamijene tradicionalne procese u kancelariji.

Special Lead

IBM je pokazao da 50% klijenata osiguranja preferira

personaliziranu digitalnu komunikaciju u odnosu na bbb org komunikaciju baziranu na telefonu i pošti.Prema Emplifiju , 42% kupaca reklo je da im je. U besprijekorno omnichannel komunikacijsko iskustvo glavni prioritet.Brojke iz prethodnog nam govore da se većina klijenata osiguravajućeg. Y društva sada fokusira na svoje korisničko iskustvo podjednako, ako ne i više, nego na sam proizvod.

Zašto je korisničko iskustvo važno u industriji osiguranja?Iskustvo korisnika je bitno u industriji osiguranja jer stavljanje klijenta na prvo mjesto i nuđenje prilagođenih savjeta gradi značajnu prednost u odnosu na konkurenciju.

Klijenti očekuju da osiguravajuća društva napuste

arhaične sisteme i metode komunikacije. Žele da vide આઉટસોર્સિંગ સાથે દર્દીના સમયપત્રકની વધતી જતી માંગને સંબોધિત કરવી osiguravajuće organizacije kako. Lprihvataju nove tehnologije, pojednostavljuju komunikaciju, kontinuirano surađuju s njima i nude relevantne, prilagođene savjete.Fokusirajući se na poboljšanje iskustva korisnika osiguranja, osiguravajuća društva mogu osigurati da: Ostanite glavni kandidat za klijente u sve konkurentnijem okruženjuPoboljšati zadovoljstvo kupaca što dovodi do smanjenja prometa polisa osiguranja
Izgradite zajednicu i povećajte lojalnost klijenataIdentifikujte bolne tačke kupaca i posebno se pobrinite za te izazove
Povećajte njihove šanse da dobiju preporuke od svojih klijenata.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *