načina da poboljšate korisničko iskustvo u industriji

Iskustvo kupaca je mnogo više od obične riječi, posebno u industriji osiguranja . Veća je vjerovatnoća da će klijenti preporučiti kompaniju koja ih može voditi u odabiru pravog proizvoda osiguranja za njih i njihove porodice. I zato je vrijeme da se razumiju faktori koji doprinose iskustvu korisnika u industriji osiguranja. Ovaj blog post istražuje važnost i metode pružanja izuzetnog korisničkog iskustva vašim klijentima.

Industrija osiguranja je značajno evoluirala. U posljednjih godina, uglavnom zbog pojave automatizacije i umjetne inteligencije za korisničko iskustvo .Klijenti sada očekuju da. T osiguravajuća društva ponude bolje korisničko iskustvo , prilagođene savjete, kraće vrijeme čekanja, efikasna rješenja zasnovana na internetu i još mnogo toga.

Evo nekoliko statističkih podataka koji će vam pomoći da

bolje shvatite stanje korisničkog. Y iskustva Kupite broj mobilnog telefona osiguranja:Prema IBM-u ,  osiguravača daje prednost korisničkom iskustvu tokom cijelog putovanja.Zendesk izvještava da će 50% potrošača preći na konkurenta nakon jednog lošeg. P iskustva. 80% je reklo da bi se prebacilo na konkurenta nakon dva loša iskustva.
Accenture pokazuje da bi 71% potrošača. E starijih od 55 godina željelo da procesi potraživanja putem interneta zamijene tradicionalne procese u kancelariji.

Kupite broj mobilnog telefona

IBM je pokazao daklijenata osiguranja preferira personaliziranu

digitalnu komunikaciju u odnosu na. Y komunikaciju bbb org  baziranu na telefonu i pošti.Prema Emplifiju , 42% kupaca reklo je da im je besprijekorno. T omnichannel komunikacijsko iskustvo glavni prioritet.
Brojke iz prethodnog nam govore da se većina klijenata osiguravajućeg društva sada fokusira na svoje korisničko iskustvo podjednako, ako ne i više, nego na sam proizvod.

Zašto je korisničko iskustvo važno u industriji

osiguranja?Iskustvo korisnika je bitno u industriji ડેટ રિઝોલ્યુશનનું હાર્ટ દરેક ક્રિયાપ્રતિક્રિયામાં સહાનુભૂતિ osiguranja jer stavljanje klijenta na prvo mjesto i nuđenje prilagođenih savjeta gradi značajnu prednost u odnosu na konkurenciju.

Iako je možda istina da je svima potrebno osiguranje, poznavanje tačno ko su vaši klijenti i šta im je potrebno omogućava vam da pružite izuzetno korisničko iskustvo. U zavisnosti od niše ili poslovnog modela vaše kompanije, identifikujte specifičan tip klijenta kojem služite zajedno sa njegovim specifičnim potrebama. Poznavanje ovih informacija pomaže vam da se pripremite i prilagodite proizvod/uslugu u skladu s tim.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *