PPC-annonsguide – vet hur det fungerar för säljaren

PPC är en digital reklamteknik där en annonsör betalar en fast eller auktionsbaserad summa varje gång en användare klickar på en av deras annonser och besöker deras webbplats. En betala-per-klick-kampanj är utformad för att “köpa besök” på en specifik webbplats. Målet är att framkalla en viss form av användaråtgärd, såsom registrering eller produktköp, och för mer information kan du besöka länken nedan:

https://www.zonbase.com/blog/the-amazon-ppc-guide-for-beginners-in-2021/

Även om PPC är en populär betalningsmetod för onlineannonser, är det inte den enda. Som ett resultat är det viktigt att identifiera det från andra, till exempel:

Lär dig mer detaljerat om PPM

PPM-annonsören  Whatsapp nummerlista betalar en fast summa för varje tusen visningar, eller varje gång annonsen visas för användarna tusen gånger. Kom ihåg att på grund av svårigheten att förutsäga hur många klick varje ytterligare tusen visningar skulle skapa, kommer du inte att veta hur mycket du kommer att betala för varje besök med denna strategi.

PPA (Public-Private-Partner) är mycket efterfrågad. I den här situationen kompenseras annonsören varje gång en användare vidtar en specifik åtgärd, som att installera en app. Som ett resultat är sambandet mellan kostnad och mål ännu tydligare än i PPC.

Whatsapp nummerlista

Förstå grunderna i PPC

CPC

CPC är en term som hänvisar how brands can take on social issues on social media  till mängden. Kostnaden per klick (CPC) är det belopp som annonsören betalar för varje annonsklick. Du kan antingen komma överens om ett förutbestämt pris för varje klick eller ha en auktion för att fastställa priset. I den senare situationen sätter annonsören ett bud eller det högsta pris de är redo att betala för varje klick. Systemet jämför annonsen med jämförbara baserat på kvalitet och betalningsvilja och visar sedan den vinnande annonsen först.

CTR

CTR (klickfrekvens) är andelen bj lists  användare som klickar på en annons av alla som ser den. CTR är en avgörande statistik för att fastställa priset på en annons i olika PPC-system, eftersom systemet belönar annonser med högre kvalitet och därmed en högre CTR.

Intryck

Termen “intryck” hänvisar till varje användares syn på en annons, oavsett om de klickar på den eller inte.

Segmentering

När det kommer till onlineannonsering har du mycket kontroll över demografin för de personer som ser dina annonser. Du kan segmentera publiken som ser våra PPC-annonser baserat på ålder, kön, geografi, intressen och andra kriterier. Varje betala-per-klick-plattform har en mängd olika val som du kan kombinera för att få en hög precision. På så sätt kan du vara säker på att du bara betalar för klick från de som sannolikt kommer att bli kunder.

Sida för landning

Målsidan är dit en användare dirigeras efter att ha klickat på din annons. Efter bara några sekunder kan användaren antingen konvertera eller lämna. Detta betyder att webbplatsens optimering är avgörande. Tydlighet, enkelhet och relevans för annonsen är huvudkriterierna för en effektiv målsida.

Omvandling

Eftersom det innebär att beräkna den ekonomiska effektiviteten av din annons, är konvertering kanske det mest avgörande måttet i en PPC-kampanj. Efter att ha klickat på en annons kallas varje transaktion som slutförs av en användare som en “konvertering”. Konverteringskvoten är andelen användare som blir kunder på grund av att de klickar på en annons.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *