Redesign av e-handelswebbplats: En teknisk SEO-checklista

Är din e-handelssida i behov av en makeover? Låt inte din auktoritet eller söktrafik glida undan. Den här checklistan hjälper dig att undvika de mest typiska SEO-misstagen när du gör om din webbplatstrafik .

Att göra om en e-handelswebbplats är en naturlig del av varumärkesprocessen. Omdesigner håller ditt varumärke relevant och ditt budskap tydligt, kan förbättra användarupplevelsen avsevärt och kan krävas för att hänga med i ändrade onlinestandarder. Samtidigt kan omformningar leda till att SEO-auktoritet och söktrafik tappas. Kommunikationsnivån mellan SEO-experter och e-handelswebbplatsdesigner och utvecklare är hög.

1. Granska och genomsöka den ursprungliga webbplatsen

För att samla ett index  B2B-e-postlista över dina sidor och olika viktiga delar av metadata som du vill referera till under hela processen, använd ett genomsökningsverktyg som Screaming Frog.

Gör en poäng med att spara genomsökningen. Du behöver den här informationen för att säkerställa att dina gamla och nya e-handelswebbplatser fungerar sömlöst tillsammans.

När du har avslutat genomsökningen använder du genomsökningsverktyget för att identifiera något av följande problem och gör ett kalkylblad för varje:

Sidnamn, bildalternativ, H1-taggar eller metabeskrivningar som är dubbletter

Sidtitlar, bildalternativ, H1-taggar och metabeskrivningar saknas alla.

Sidtitlar på mindre än 150 pixlar eller mer än 512 pixlar

Metabeskrivningar med en bredd på mer än 923 pixlar

2. Konstruktion av testplatsen

Om det är möjligt, föreslå för utvecklarna att de tänker på följande när de konfigurerar testplatsen:

Den ursprungliga webbplatsgenomsökningen bör i teorin fungera som en ritning för den ombyggda webbplatsen. Lägg en kopia av den ursprungliga genomsökningen och gör anteckningar på den om eventuella ändringar du kommer att göra på den nya webbplatsen, särskilt alla webbadresser som du kommer att ändra eller ta bort.

Åtgärda eventuella problem du hittade när du granskade den gamla webbplatsen, mappa sedan ändringarna till den nya webbplatsen och registrera dem i den ursprungliga webbplatsens genomsökningskopia.

Se till att den nya webbplatsen är markerad som no-index i robots.txt-filen. Du vill inte att dina testsidor ska börja dyka upp i Googles sökresultat.

Gör inga ändringar i URL-mappar eller filnamn som inte är absolut nödvändiga. De bör vara nästan lika, med undantag för inkonsekvenser och sidor som du inte vill ta över.

B2B-e-postlista

3. Granska och genomsöka testplatsen

Genomsök din testwebbplats  what is a blog content plan and how does it … med Screaming Frog eller din föredragna sökrobot, som du gjorde med den faktiska webbplatsen. Detta bör sparas som din första genomsökning av testwebbplatsen. Börja med att se till att inga av de brister som hittas under genomsökningen av den ursprungliga webbplatsen finns i genomsökningen av testplatsen.

Gör en ny dubblett av den initiala  bj lists webbplatsgenomsökningen som innehåller alla ändringsnoteringar, och sök och ersätt webbadresserna så att de matchar testwebbplatsens struktur. (Till exempel kan http://example.com/folder/page ersättas med http://test.example.com/folder/page.) Detta är din genomsökningstextfil för testning.

För att upprepa, bör du ha vid denna tidpunkt:

En genomsökning av den ursprungliga webbplatsen och en kopia av den som du har redigerat för att åtgärda eventuella problem.

En genomsökning av testplatsen, samt en kopia som du kan ändra för att göra nödvändiga ändringar.

En textfil som innehåller din ursprungliga webbplatsgenomsökning, uppdaterad för att passa testwebbplatsens URL-struktur.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *