Как да изберете правилните шрифтове и цветове за вашето персонализирано лого?

Подобно на боята и декора в една стая, шрифтовете и цветовете на вашия уебсайт помагат за създаването на положително първо впечатление.

Използвайте концепциите в този урок, за да ви помогне да изградите дизайна на вашия сайт, ако не сте сигурни откъде да започнете.

Съвпадение на шрифтовете на вашата марка

Полезно е да стилизирате сайта си така, че да съответства на концепциите и целите на вашето съдържание.

Различните стилове на шрифтове могат да създадат различни чувства. Серифът в типографията е малка линия или щрих, който е съединен с по-голям щрих в края на буква или символ в семейство шрифтове. Сансерифните шрифтове имат по-прости линии и по-малко допълнителни щрихи.

Докато дребни детайли като серифи могат да избледнеят или да изглеждат твърде големи на дисплеи с ниска разделителна способност, безсерифните шрифтове станаха по-популярни за текста, показван в мрежата. И все пак серифният шрифт може да е по-подходящ за вашия уебсайт. 

Серифният шрифт определено е по-точен за характера на средновековните ръкописи, независимо дали композирате публикация в блог върху т Купете списък с номера на мобилни телефони ях. Шрифт без сериф може да предаде стегнато, елегантно настроение, ако продавате съвременни мебели или давате инструкции за курсове по програмиране.

Задаването на определени въпроси относно вашите демографски данни и вашето съдържание ще ви помогне да фокусирате избора си, когато избирате шрифт. Помислете за:

Купете списък с номера на мобилни телефони

Какво обхваща вашият уебсайт? Какв db to data directory а е основната му цел?

Кой ще посети вашия уебсайт? В кое десетилетие са? Какъв тон има вашата марка? Закачливо или тържествено? Модерен или традиционен?

Прегледайте над 600 шрифта на Google, както и 1000 шрифта на Adobe в библиотеката на вашия сайт, след като придобиете представа за тона и текстурата му, за да изберете шрифт, който отговаря на вашия различен стил. 

За да ви помогне да фокусирате опциите си, разделът Шрифтове по подразбиране показва най-широко използваните и най-често използваните пакети шрифтове. Можете да търсите конкретен шрифт на Adobe или Google по име, ако го знаете.

Смесване и съпоставяне:

Някои шрифтове вървят добре заедно, подобно на вино и сирене. Опитайте да комбинирате ясен безсерифен шрифт със сложен серифен шрифт, ако използвате такъв. Удебелените шрифтове изглеждат добре до тънки, сложни шрифтове.

Започнете, като разгледате предварително зададените двойки в раздела Смесени в панела Шрифтове. Потърсете серифни и безсерифни шрифтове, които вървят с ритъма и тона на вашия уебсайт.

По-малкото е повече по отношение на типографията. За предпочитане е да ограничите броя на шрифтовете на уебсайта си до два. Ваш crb directory ият уебсайт е четлив поради две допълващи се селекции, които неусетно привличат вниманието към важната информация.

Опитайте да експериментирате с различни размери на текста за още по-голям контраст. Рекламирате ли чисто нов артикул във вашия магазин? Използвайте заглавия, ако можете. Дълга ли е вашата публикация в блога? Използвайте по-компактен размер на шрифта, който все още е четлив. За да поддържате последователност в целия си сайт, дайте отделни текстови групи с различни размери.

Развийте личността с цвят:

Каква е основната концепция на вашия уебсайт? Съпоставянето на съдържанието на вашия уебсайт с цветова схема може да му придаде индивидуалност, независимо дали продавате плажно облекло или показвате своя портретна фотография. Топлите сини и жълти тонове могат да бъдат подходящи за плажно облекло, докато традиционното черно и бяло позволява на снимките да се открояват.

Каквито и да са вашите цели, има цветова схема, която може да ги предаде. Започнете със сканиране на заобикалящата ви среда. Ако управлявате ресторант, следвайте цветовете, използвани там. Поддържате блог за природата? Правилното настроение може да се създаде със земни тонове. 

Домакин на тренировъчна сесия? Цветовете, които са живи и живи, може да са по-вдъхновяващи. Ако вашата компания има лого, помислете дали да използвате този цвят за елементи като бутони и навигация.

Вашите изображения също са фантастично място за начало. Вижте дали има нюанси или тонове, които често се повтарят във снимките, които използвате, за да представите бизнеса си. За да изберете цветова схема, която да подхожда на вашите изображения, използвайте панела Цветове. Можете също така да качите снимка и уебсайтът ви да създаде цветова схема за вас.

Подобно на типографията, съобщението може да бъде объркано чрез използване на твърде много цветове. Вашият уебсайт е балансиран и по-лесен за навигация, когато се придържате към темите, естествено генерирани от вашата цветова палитра. Запазете цветовете извън вашата палитра за незначителни акценти, като бутони и икони на социални медии, ако променяте цветовете на вашата тема.

Не позволявайте на цветовете ви да се сблъскват. Вашият текст може да стане нечетлив, ако шрифтът е жълт на бял фон, докато някои хора може да изпитат главоболие, ако шрифтът е черен на червен фон. Поддържането на силен цветови контраст на вашия уебсайт също го поддържа удобен за потребителя.

Заключение:

Преди всичко се забавлявайте. Вашият уебсайт служи като онлайн продължение на вашите идеи и личност. Squarespace ви помага да пуснете идеите си онлайн, но можете да добавите своя собствена индивидуалност, цветова схема, тон и стил. 

Ще се насладите на връщането и надграждането на сайт, докато мислите ви продължават да се развиват и разширяват, ако смятате, че ще се побере у дома във вашата работна станция или гардероб.

Препоръчвам ви да наемете професионален дизайнер, който да създаде персонализиран дизайн на лого , който използва най-подходящите шрифтове и цветове за вашето персонализирано лого. Щракнете тук за още свързани теми.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *