5 съвета за подобряване на вашите църковни финанси

на отговорността за здравето  на църковните финанси  и управлението на финансовите ресурси на вашата църква може да бъде предизвикателство и смущаващо. Ако прочетете тази статия, има голям шанс да получите задачата да подобрите църковните финанси. Въпреки това, че това често е неприятно начинание, то е жизненоважна част от всяка здрава църква и членовете на църквата и ръководството наистина ще оценят вашите усилия.

Независимо дали вашата църква изпитва финансови затруднения или просто търсите следните начини да освободите повече пари за определено служение, съветите трябва да ви помогнат да приложите оптимален църковен бюджет, като същевременно гарантирате, че вашата църква е финансово стабилна.

Най-добрите практики за управление на църковните финанси

 

Овладейте процеса на бюджетиране

Поговорката „Тнаучиш да Актуализиран списък с телефонни номера за 2024 г. от цял ​​​​свят ходиш, преди управлението да можеш да бягаш“ е на мястото по отношение на това и подобреното на финансите на вашата църква. За да рационализирате бюджета си и да преодолеете финансовите предизвикателства във вашата църква, е необходимо да разберете ясни основи на бюджетирането и как бюджетът се прилага към конкретната ситуация във вашата църква.

Прегледът на финансовите отчети за последните две до три години е отлично място, за да се запознаете с разходите, ресурсите и общите финанси на вашата църква.

Предложете програма за периодично даряване

Едно от многото предизвикателства при създаването и управлението на  църковното финансиране   е несигурност, запознати с месечните дарения. Един от начините за борба с това е чрез онлайн платформи за дарения, които улесняват членовете на църквата, за да създадат повтарящи се десетки. Има някои отлични възможности за подобряване на църковните финанси и автоматизираното даряване е едно от тях.

 

Вижте също    Пълно ръководство за уеб дизайн

Автоматизираното даряване може да увеличи финансите на вашата църква

Онлайн даряването е последователен и ресурс от рекламна база данни предвидим източник на десетък. Всички членове на църквата, които се регистрират за периодично даване, даряват по-често и даряват повече единици годишно, отколкото тези, които дават десетък по други начини. Освен това членовете, които създават редовни дарения, дават до 42% повече години от тези, които дават еднократни дарения.

Извършете независим одит

Отлична идея е, ако вашата църква има hn lists   посещаемост, заплащане на вноски и бюджет за външен отит. Въпреки това, че типичните могат да варират между $4000 и $15,000, констатациите от одита могат да покажат неефективност с вашите настоящи счетоводни методи, които могат да спестят на църквата значителни суми пари в дългосрочен план. Другото предимство е повишената отчетност, която ще предпази вашата църква от всякакви правни проблеми със Службата за вътрешни приходи.

Създайте паричен резерв като предпазна мрежа

Докато останалата част от съветите по-горе има за цел да ви осигури повече място за дишане с вашите църковни пари, този съвет е по-скоро за намаляване на стреса, когато се случи нещо неочаквано. Наличието на пари, заделени за непредвидени събития, е знак за финансово здраве и знание, че има фонд за спешни случаи, може да успокои членовете и лидерите.

Готови ли сте да управлявате  финансирането на църквата ? Financing Solutions е създаден, за да разрешите уникалните счетоводни нужди на църквата като вашата. Нашият награден софтуер ви позволява да управлявате десятъците, да бюджетирате от фонда, да създавате финансови отчети с възможност за персонализиране и удобно да използвате и проследявате вноски в интернет. Вижте уебсайта за повече подробности!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *