Kako koristiti analitiku za mjerenje i poboljšanje stope konverzije vaše arhitektonske web stranice

uvesti

Optimizacija pretraživača (SEO) je važno oružje koje kompanije moraju koristiti kada generišu potencijalne klijente na mreži. Učinkovite SEO taktike mogu vam pomoći da privučete više posjetitelja na svoju web stranicu, učinite je vidljivijom i stvorite zanimljiv sadržaj.

Prema istraživanju, brojni posjetitelji web stranice moraju biti spremni za kupovinu. Ipak, koristeći SEO strategije, možete se povezati s njima tokom vremena i na kraju ih pretvoriti u kvalifikovane potencijalne klijente.

Marketeri moraju dati prioritet SEO za svoje web stranice ako žele uspjeti u digitalnom svijetu.

Ovaj članak istražuje različite strategije i najbolje prakse za efikasno izvršenje dok se bavi specifičnostima korišćenja pretraživača za generisanje potencijalnih klijenata.

Šta je zapravo generiranje potencijalnih kupaca za SEO?

SEO ili optimizacija za pretraživače je proces koji uključuje prilagođavanje i fino podešavanje različitih aspekata vaše web stranice kako bi bila vidljivija i istaknutija u rezultatima tražilice. Uz optimiziranu web stranicu, vaše poslovanje se može pojaviti u relevantnim rezultatima pretraživanja kada potencijalni kupci traže proizvode ili usluge povezane s vašom industrijom.

SEO i generiranje potencijalnih kupaca idu ruku pod ruku, jer snažna SEO strategija može pomoći da se češće pojavljujete na prvoj stranici rezultata pretraživanja. Ovo može povećati broj potencijalnih kupaca koji otkrivaju vaše poslovanje i angažiraju se u njemu. Na primjer, ako posjedujete kompaniju za uređenje okoliša i optimizirate svoju web stranicu za tražilice, možete privući nove kupce u svom području koji traže usluge uređenja okoliša.

Implementacijom efikasne SEO strategije možete proširiti svoju bazu kupaca, povećati prodaju i prihod, te promovirati kontinuirani rast vašeg poslovanja. To je zato što vam SEO omogućava da se povežete sa svojom ciljnom publikom na mreži u pravo vrijeme i na pravom mjestu, čime generirate potencijalne klijente i podstičete konverzije.

Započnite generiranje informacija pomoću SEO-a postavljanjem sljedećih pitanja

Jeste li spremni početi generirati potencijalne klijente pomoću pretraživača? Sada je vrijeme da sebi postavite neka ključna pitanja kako biste bili sigurni da je vaša strategija učinkovita i prilagođena vašim željama iz snova.

Ko su vaše potencijalne poruke?

Prije nego što optimizirate svoj sadržaj, morate shva Izvršna lista nivoa C titi ko su vaši idealni kupci . Recimo da ste u poslu s odjećom za bebe. Koja bi bila vaša savršena ciljna grupa?

Upoznajte Ranktracker

Sveobuhvatna platforma za efikasan SEO

Izvršna lista C nivoa

Iza svakog uspješnog posl email data material ovanja stoji jaka SEO kampanja. Međutim, s bezbroj alata i tehnika za optimizaciju koje možete izabrati, može biti teško znati odakle početi. Pa, ne bojte se više, jer imam nešto što može pomoći. Predstavljamo Ranktracker-ovu efikasnu SEO integriranu platformu

Konačno smo otvorili regist yeezy 350 boost v2s raciju za Ranktracker, potpuno je besplatna!

Kreirajte besplatni nalog

Ili se prijavite koristeći svoje vjerodajnice

Nemojte se zadovoljiti nejasnom klasifikacijom kao što je “roditelj”. Budite meta! Da li je vaša meta mama ili tata? Samohrani roditelj ili porodica sa dva roditelja? Radni roditelj ili roditelj koji ostaje kod kuće? Identificirajući svoju ciljnu publiku, možete kreirati duge ključne riječi koje privlače prave kupce u vaše poslovanje.

Šta ćete podijeliti sa svojim idealnim partnerom?

Kada saznate ko su vaši kvalifikovani potencijalni klijenti, vrijeme je da kreirate sadržaj koji im govori. Obična odredišna stranica neće raditi. Kreirajte odredišne ​​stranice prilagođene vašim ciljnim kupcima.

Oglašavanje može biti efikasan način za generiranje potencijalnih klijenata ciljanjem određene publike i usmjeravanjem prometa na web stranicu ili odredišnu stranicu.

Na primjer, ako ste partner s Google Adsom , pošaljite posjetitelje na odredišnu stranicu dizajniranu posebno za njih na osnovu ključnih riječi koje su pokrenule oglas. Kada uđu u vaš prodajni lijevak, morate ih uvjeriti da kupe.

Kako planirate ostati povezani sa svojom porukom?

SEO je stvaranje smislenih veza sa vašim potencijalnim klijentima. Iskoristite kanale društvenih medija kako biste izgradili odnos sa svojim klijentima na mrežama koje najčešće koriste. Podijelite vrijedan sadržaj koji im odgovara i koji ih potiče da ga podijele s drugima. Pokrenite svoj blog i koristite ga za edukaciju publike. Ne zaboravite omogućiti komentare kako biste se svojim najaktivnijim klijentima mogli obratiti direktno na javnom forumu.

Kako ćete svoju poruku pretvoriti u kupce?

Nakon što privučete kupce na svoju web stranicu, morate ih usmjeriti na prodaju. Stavite poziv na akciju na kraju svog sadržaja, bilo da se radi o jednom linku do proizvoda ili prodajnom baneru u dva reda. Uz snažnu SEO strategiju, možete generirati potencijalne klijente i pretvoriti ih u lojalne kupce.

Efikasne tehnike za stvaranje prodajnih mogućnosti putem SEO-a

Kako možete maksimalno iskoristiti SEO za stvaranje poslovnih prilika? Dali smo vam osam savjeta za efikasno generiranje potencijalnih klijenata putem SEO-a.

Savjet 1: Postavite svoje idealne vodeće ciljeve

Prvi korak u kreiranju efikasne SEO strategije je razumevanje ko su vaši ciljni kupci. Kreiranjem ličnosti kupca možete proizvesti precizniji i relevantniji sadržaj koji govori o potrebama, problemima i željama vaše publike. Ovo osigurava da vaše poslovanje izađe pred što više vaših idealnih kupaca s pravim sadržajem u pravo vrijeme. Zato odvojite vrijeme da definirate svog idealnog vođu i kreirate sadržaj koji im se direktno obraća.

Savjet 2: Analizirajte svoje konkurente

Kada je u pitanju SEO , vaši konkurenti mogu biti vaši najbolji učitelji. Koristeći SEO alate za analizu konkurenata, možete otkriti šta je efikasno, šta je rangirano i šta treba da uradite da biste ih nadmašili.

Obratite posebnu pažnju na to odakle dolazi njihov promet. Ako primijetite da mnogo toga dolazi s društvenih mreža, ovo bi mogla biti dobra prilika da posvetite više pažnje pretraživačima. Budite korak ispred konkurencije obraćajući veliku pažnju na njihove strategije.

Savjet 3: Planirajte reviziju sadržaja

Prije nego što uđete u svoju strategiju sadržaja, ključno je procijeniti relativne snage i slabosti sadržaja vaše web stranice. Revizija sadržaja može vam pomoći da odredite prioritete koje stranice ili proizvode trebaju usredotočiti vaše SEO napore i gdje mogu postojati praznine u sadržaju koje treba popuniti. Ovaj rad vam omogućava da saznate koji sadržaj ima najbolji učinak na vašoj web-lokaciji, s kojim temama se vaša publika povezuje, koji postovi se brišu i koje vrste sadržaja preferiraju vaši ciljni kupci.

Savjet 4: Razvijte strategiju sadržaja

Znati koji sadržaj proizvoditi ključno je za efikasnu strategiju sadržaja. Koristite alat kao što je Semrush da vidite koje stranice i ključne riječi rangiraju vaši konkurenti i napišite sadržaj koji će ljudi htjeti pročitati.

Koristite ključne riječi da posjetitelje web stranice pretvorite u potencijalne klijente i potaknete konverzije kreiranjem sadržaja koji ispunjava svaki korak kupčevog putovanja. Napravite plan za svoj sadržaj i držite ga se kako biste maksimizirali svoje SEO napore.

Savjet 5: Provjerite različite opcije formatiranja sadržaja

Nemojte se ograničavati na jednu vrstu sadržaja.

Različiti oblici mogu pomoći u zadovoljavanju namjere pretraživanja korisnika u svakoj fazi. Nemojte samo blogati, razmislite o kreiranju videa, infografike, podcasta, webinara ili studije slučaja. Ovo može pomoći u povećanju učinkovitosti vašeg sadržaja i održavanju angažmana vaše publike.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *