Osiguravanje mira na Amazonu: Savjeti za sigurne transakcije

S gotovo 38% tržišnog udjela u američkom tržištu e-trgovine, Amazon je mjesto gdje se odvijaju mnoge svjetske online transakcije. Tijekom godina Amazon je izgradio impresivan brend koji se temelji na brzoj i kvalitetnoj usluzi.

Međutim, kada je u pitanju online kupnja, glavna briga za većinu ljudi je sigurnost njihovih transakcija. Ovaj će članak pružiti praktične savjete i kupcima i prodavačima o tome kako sigurno kretati Amazonom i osigurati sigurno iskustvo kupnje.

Važnost kibernetičke sigurnosti u zaštiti osobnih i financijskih podataka

Kibernetička sigurnost je praksa zaštite sustava, mreža i programa od digitalnih prijetnji.

U svijetu koji nikada nije bio tako međusobno povezan kao što je sada, kibernetičke prijetnje su sve veća briga, sve su sofisticiranije i učestalije.

Naravno, postoje i mnoge koristi koje dobivamo od sve većeg oslanjanja na tehnologiju. Ali ne možemo zanemariti sve veću zabrinutost u pogledu sigurnosti i privatnosti naših osjetljivih podataka. Malo je vjerojatno da će privatnost ikada biti prioritet nad tehnološkim napretkom, zbog čega je provedba mjera kibernetičke sigurnosti za suzbijanje ovih ranjivosti kritičnija nego ikada.

Najbolje prakse za zaštitu osjetljivih informacija

Da biste kupovali na Amazonu, morate dati mnogo osobnih i financijskih podataka. Iako je web stranica Amazon sigurna, nikad ne znate kada bi moglo doći do povrede ili jesu li vaši podaci ugroženi na neki drugi način. Evo tri najbolja načina iz prakse za zaštitu vaših podataka i očuvanje vaše privatnosti na mreži:

  1. Smanjite broj stranica koje posjećujete

Internet je prepun stotina različitih usluga. Ako svoje podatke date svima njima, veća je opasnost od zlouporabe.

Na primjer, ako već dajete svoje podatke pregledavajući Google, ne biste trebali učiniti isto s Yahoo pretraživanjem. U ovom scenariju, najbolje je ukloniti Yahoo pretraživanje iz Chromea ili bilo kojeg preglednika koji koristite kako biste ograničili količinu osobnih podataka koje prikuplja više platformi.

  1. Naučite prepoznati phishing prijevare

Phishing je najpopularniji digitalni napad 21. stoljeća. Uključuje kibernetičke kriminalce koji šalju lažnu komunikaciju koja izgleda kao da dolazi iz renomiranog izvora, obično putem e-pošte. Cilj je ukrasti osjetljive podatke poput brojeva kreditnih kartica i podataka za prijavu ili instalirati zlonamjerni softver na žrtvin uređaj.

Na primjer, kriminalci mogu stvoriti lažnu web stranicu Amazona i tražiti od vas da se prijavite na nju. Međutim, nakon što unesete svoje podatke, oni će ići izravno do napadača, koji će sada imati pristup vašem računu. Ovdje je odličan vodič o tome kako prepoznati pokušaje krađe identiteta.

Kako se sigurno kretati Amazonom

Postoji nekoliko rizika s kojima se kupci i prodavači suočavaju na Amazonu. Prevaranti će često pokušati dobiti informacije od vas pretvarajući se da su Amazon. Imajte na Podaci telegrama  umu da vas Amazon nikada neće nazvati ili poslati e-poruku kako bi potvrdio podatke o vašem računu poput lozinki, kreditne kartice i broja bankovnog računa. Ove informacije su potrebne samo prilikom plaćanja i postavljanja vašeg računa.

Razmotrimo više sigurnosnih rizika koje biste trebali uzeti u obzir kada kupujete na Amazonu, ovisno o tome jeste li kupac ili prodavač.

 

Za Kupce

Jedno od razmatranja koje kupci moraju uzeti u obzir kada kupuju na Amazonu je koliko je jednostavno postaviti račun prodavača. Za razliku od eBaya, Amazon je prilično slobodan u pogledu temeljite provjere prodavača, što znači da postoji mogućnost da middle east mobile number library  ćete naići na lažne ili krivotvorene prodavače i proizvode. Kupnja od takvih prodavača ne samo da bi vas mogla ostaviti bez artikla koji želite, nego bi vas također mogla izložiti raznim cyber prijetnjama poput ciljanih phishing napada i kompromitiranih računa.

Kad kupujete, uvijek pazite da kupujete od renomiranog prodavača, koji će obično imati znatan broj pozitivnih recenzija. Također je mudro biti oprezan s poslovima koji se čine predobrima da bi bili istiniti jer često mogu biti mamac za prijevare.

Još jedan trik za poboljšanje kvalitete popisa filtriranjem cz Lists rezultata pretraživanja stranice kako bi se prikazivali samo artikli s Amazon.com.

Postoji i mnogo razloga da koristite sigurnosne alate kako biste se bolje zaštitili prilikom online kupovine. Napravite različite i jake lozinke i čuvajte ih u sigurnom trezoru upravitelja lozinki. Upoznajte se sa svim prednostima virtualnih privatnih mreža i preuzmite najsigurniji i najbrži VPN kako biste osigurali glatko iskustvo kupnje. Također, antivirusni program treba imati instaliran i na mobilnim uređajima i na računalu (na svim uređajima koje koristite za kupovinu).

Za prodavače

Iako prodavači obično imaju manje za izgubiti, još uvijek se suočavaju sa svojim nizom izazova i rizika kada posluju na Amazonu. Prodavači moraju biti oprezni u održavanju sigurnosti svojih računa kako bi spriječili neovlašteni pristup, koji bi mogao dovesti do otmice popisa ili financijskih gubitaka. Osim toga, prodavači moraju biti svjesni konkurencije, koja može uključivati ​​krivotvoritelje koji bi mogli potkopati popise njihovih proizvoda jeftinijim, lošijim proizvodima.

Jedan izvrstan resurs koji prodavači imaju je Amazonov registar robnih marki, koji nudi dodatnu zaštitu i alate za pomoć pri upravljanju i zaštiti njihove marke.

Završne misli

Amazon je najveće svjetsko internetsko tržište na kojem možete kupiti gotovo sve proizvode pod suncem. Svojom popularnošću, stranica je također privukla lošu pozornost prevaranata, koji iskorištavaju Amazonov brend kako bi prevarili svoje korisnike da otkriju osjetljive informacije.

Slijedeći savjete u ovom članku, bit ćete na dobrom putu prema sigurnijem iskustvu Amazona.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *