Kuidas teha turu-uuringut

Ilma piisava teabeta ei saa käivitada reklaamikampaaniat ega koostada turundusstrateegiat – see on äririsk. Edukad turundusuuringud aitavad B2B meililoend turule tuua tooteid, mis on publikule huvitavad. Uuringute tegemine ei ole alati odav, kuid turule sisenemine tootega, mida tarbija ei vaja, on veelgi suurem rahakaotus. Sellest artiklist saate teada, mis on turundusuuring ja kuidas seda õigesti teha.

Mis on turundusuuring?

Turundusuuringud on turuolukorra kohta teabe kogumine, klassifitseerimine ja analüüs: hinnad, konkurendid, kliendid ja palju muud. Turuandmed võimaldavad ettevõtetel luua strateegiaid ja minimeerida ebakindlust. Turu-uuringuid viivad läbi üksikud ettevõtted ja spetsialiseeritud agentuurid; näiteks Deloitte , BCG Group jt.

Deloitte’i turu-uuringute näited

Miks on turundusuuringud olulised?

Siseturunduse analüüs vastab küsimusele “mis toimub”, samas kui turundusuuringud ütlevad teile, “miks see juhtub”.

Kujutage ette, mõned analüütilised andmed näitavad, et 30% kasutajatest hülgavad veebis ostukorvis oleva kauba. Põhjust võib selgitada turundusanalüüs: liiga kõrged tarnekulud, ebamugav kassaprotsess, konkurendid olid odavamad jne.

Turundusuuringud on vajalikud:

  • Tehke kindlaks suundumused ja parimad tavad turul ning korrake edukaid kogemusi.
  • Õppige tundma oma potentsiaalseid kliente ja nende vajadusi ning andke neile see, mida nad soovivad.
  • Planeerige ettevõttes uusi tooteid, teenuseid ja muudatusi mitte eraldiseisvalt, vaid koos tarbijatega.
  • Korraldage tõhusamaid turunduskampaaniaid: turundus on ikkagi numbrid, mitte ainult loomingulised reklaamid.
  • Õppida konkurente tundma ja nendega korrektselt koostööd tegema; mõista tugevusi ja nõrkusi.
  • Ehitage hinnakujundus õigesti.
  • Kui turusuundumused muutuvad, kohandage äristrateegiaid.

Prognoositakse, et turu-uuringute maht kasvab 2023. aastaks 83 miljardi dollarini. Võrdluseks, 2019. aastal oli see 76 miljardit dollarit. See tähendab, et ettevõtted usaldavad üha vähem juhtide intuitsiooni ja autoriteeti ning usaldavad hoopis andmeid.

Primaarsed ja sekundaarsed uuringud

Turundusuuringud jagunevad kahte tüüpi: esmane ja sekundaarne. Need erinevad teabe kogumise viisi poolest.

Esmane turundusuuring

Selliseid uuringuid viivad ettevõtted ise läbi nullist. Nad ei kasuta teavet kolmandate osapoolte allikatest. Esmane uuring vastab konkreetsetele küsimustele ja uurimise eesmärk on alati kooskõlas ettevõtte äritegevusega. Seda tüüpi uuringud on usaldusväärsed, kuna ettevõte teab täpselt, kuidas andmeid koguti ja milliseid loendusmeetodeid kasutati. Siiski ei ole esmased väliuuringud alati eelarve piires.

Sekundaarne turundusuuring

Sekundaaruuring on teabe otsimine juba olemasolevate materjalide hulgast nii ametlikest kui ka mitteametlikest allikatest: teiste ettevõtete, agentuuride, konsultatsioonifirmade ja valitsusasutuste aruannetest (IBISWorld, CB Insights). Negatiivne külg on see, et ei saa olla kindel info täpsuses ja arvutuste õigsuses. Lisaks vananevad selliste uuringute andmed kiiresti.

B2B meililoend

Turu-uuringute tüübid

Turu-uuringuid on kümneid liike. Digitehnoloogiate arengu tõttu on tekkinud vajadus uute järele. Räägime kõige populaarsematest uurimisliikidest.

Tüüp Kirjeldus
Turu-uuringud Võimaluste, mehhanismide ja turusuundumuste uurimine sobivate äriotsuste tegemiseks. Samuti hinnatakse konkurentide positsiooni ja võimalikke takistusi. Tänu sellele saab ettevõte leida õige niši ja hinnata ettevõtte kasumlikkust praeguses keskkonnas.
Makrosüsteemide uurimine Väliste tingimuste analüüs — kõik valdkonna turud, mis võivad kaudselt mõjutada ettevõtte tulemusi.
Ostja isikuuuring Sihtrühma – vanus, sugu, sissetulek, sotsiaalne staatus, huvid, haridus ja muud parameetrid – tuvastamine, et teha kindlaks sihtrühma õige segmenteerimine. Uurimistöö annab teile sügava arusaamise publiku probleemidest, et pakkuda lahendust toote või teenusena.
Konkurendi uuring Võimaldab tuvastada konkurentide nõrkusi ja eeliseid ning hinnata koostöövõimalusi. Analüüsige konkurentide hindu ja reklaamikampaaniaid. Konkurentsianalüüs aitab teil mõista oma kohta turul, eraldada end konkurentidest ja lõpuks edestada neid.
Toote või teenuse kasutamise uuring Tooteteadlased uurivad tarbijate toote kasutamise eripära: kuidas nad reageerivad, millised raskused neil protsessis on jne. Teadustöö ajendab toote täiustamist.
Hinnakujundusuuringud Hinnauuring on sarnaste kaupade maksumuse uurimine turul: millist hinda ostja ootab ja millist hinda on ta tegelikult valmis maksma. Uuringu eesmärk on leida hind, millega ettevõte saab praeguses keskkonnas maksimaalset kasumit.
Bränditeadlikkuse uuring Aitab teil mõista, kas sihtrühm tunneb teie kaubamärki, kas potentsiaalsed kliendid tajuvad teid õigesti ja kuidas saaksite oma positsioneerimist parandada.
Kliendirahulolu ja lojaalsuse uuring Kliendi rahulolu taseme hindamine toote, teenuse või ettevõttega. Uuring näitab, kas kliendi ootused vastavad tegelikkusele ja milliseid vigu kogetakse teie tootega. Selle tulemusena saab ettevõte vastuse, kuidas muuta lojaalsuse tase selliseks, et klient tuleks tagasi kordusostu sooritama. Lisaks aitavad need uuringud kohandada reklaamikampaaniaid ja leida võimalusi kliendikogemuse parandamiseks.
Turu segmenteerimise uuring Ettevõte määratleb tööstuses tarbijasegmendid. Nii saab see pakkuda igale segmendile toodet vastavalt nende huvidele, harjumustele ja tootevajadustele. Iga segmenti analüüsides saate tuvastada kitsad nišid ja luua toote täielikult kliendi jaoks.
Kampaaniauuringud Varasemate kampaaniate uurimine ja analüüs toimub eksperimendi kaudu, mis viiakse läbi olemasolevate klientide ja potentsiaalsete sihtrühmadega. Teadusanalüütik uurib kampaaniate elemente, mis tekitavad suurimat vastukaja, et neid tulevastes projektides kasutada.

Turundusuuringute meetodid

Klassikaliste turundusuuringute meetodite hulgas on vaatlus, fookusgrupid, küsitlused, intervjuud ja katsed.

Vaatlus – teadlased jälgivad inimest, kes kasutab toodet reaalsetes või simuleeritud tingimustes.

Fookusgrupid – mitu inimest 6–10-liikmelises rühmas testivad toodet ja arutavad seda seejärel moderaatoriga. See meetod võib teile maksma minna päris senti ja on oht, et osalejad käituvad ebaausalt grupi teiste inimeste mõju ja moderaatori autoriteedi tõttu. Teine viga on see, et fookusgrupid hõlmavad üsna kitsast publikut.

Uuring – lihtsaim ja populaarseim viis uurimistööks. Vastajal palutakse vastata mitmele küsimusele, kas lühi- või valikvastustega. Võimalikud on valed tulemused, sest ostjad võivad uuringus teatavatele kaubamärkidele lojaalsusest teada anda, kuid ostavad teisi.

Tehnoloogia arenedes muutuvad turu-uuringute meetodid digitaalsemaks ja uurimisprotsess kiireneb. Veebiküsitlusi on väga lihtne läbi viia ning ettevõtted kasutavad seda võimalust aktiivselt veebisaitidel ja sotsiaalvõrgustikes.

Turunduse automatiseerimise platvormil Altcraft Marketing on oma teenus uuringute, küsimustike ja rakenduste loomiseks. Seda teenust nimetatakse vormideks . Otseselt saadud andmeid kasutades teete suunatud reklaami ja saate uusi kliente. Lisaks, kui olete eelnevalt teadlik sellest, millega teie kliendid rahul ei ole, saate negatiivsetele arvustustele kiiresti reageerida. Nii saate säilitada oma kaubamärgi kohta positiivse avaliku arvamuse.

Näide Aviasalesi veebisaidi küsitlusest, mida kasutajad näevad piletiotsingu laadimise ajal

Eksperiment – ​​meetod, mis uurib mõne tuttava parameetri muutumist: pakend, hinnad, elemendid, konfiguratsioon jne. Muudetakse ühte või mitut muutujat ja vaadeldakse tulemusi. See meetod võib olla kulukas, eriti kui katse jaoks muudetakse hinda.

Intervjuu – üks-ühele vestlus vastajatega. See meetod Ochucená whisky vs. tradiční whisky: Srovnávací analýza prodejních trendů aitab sukelduda sügavamale kliendi raskustesse. Veelgi enam, intervjueerijad saavad isikliku kohtumise ajal lugeda mitteverbaalseid signaale. Meetod võib tuua ootamatuid järeldusi; Näiteks võib toote kohta teada saada arvamusi, millest ettevõte isegi ei teadnud.

Turundusuuringute sammud

Klassikalises turundusuuringu protsessis on 6 etappi.

1. samm. Tuvastage probleem

Turundusuuringute esimene samm on otsustada, millise probleemi peame uuringute abil lahendama: reklaamikampaania on ebaefektiivne, nõudlus toote järele väheneb, ilmub uus toode, mis vajab edukaks muutmist jne. . Seejärel määratleme uurimise eesmärgi. Eesmärk peaks vastama küsimusele, kuidas probleemi lahendada või seda õigesti tuvastada. Eesmärkidest lähtuvalt püstitame ülesanded — tegevused, mis eesmärgini viivad.

Oletame, et meil on ettevõte. Nimetame seda ettevõtteks N. Ettevõtte N konkurendid lasid välja uue toote ja müük langes. Uuringu eesmärk võib olla konkurendi toote konkurentsieeliste väljaselgitamine ja seejärel kogutud andmete kasutamine oma toote täpsustamiseks. Ülesanneteks on hindade võrdlemine, iga toote arvustuste analüüsimine ja palju muud.

2. etapp. Uurimiskava

Võimalike vigade vältimiseks peaks plaan olema üksikasjalik ja sisaldama järgmisi punkte: uurimistöö eelarve, meetodid, teabeallikad (esmane või sekundaarne), valimi sihtrühma kirjeldus ja teabe kogumise meetodid.

Samm 3. Andmete kogumine

See on pikim etapp ja seal esineb ka kõige rohkem vigu. Siin võite silmitsi seista vastajate pahauskse, turu-uurijate erapoolikuse ja isegi vale andmete kogumisega. Üksikasjalik uurimistöö ettevalmistamine aitab teil vigu minimeerida.

Samm 4. Andmete analüüs

Teadlased analüüsivad saadud andmeid elektrooniliste vahenditega, turu-uuringute vahenditega või iseseisvalt (näiteks küsitlustes avatud küsimused). Analüüsi põhjal kujunevad tulemused.

Analüüs sisaldab:

  • andmete kontrollimine: küsimustega küsitlused, intervjuude vaatamine ja nii edasi;
  • toimetamine: valede ja töödeldamatute vastuste väljajätmine;
  • vastuste klassifitseerimine ja arusaadavamale vormile kodeerimine;
  • andmete ülekandmine analüüsivahendisse: tabelid, eriteenused;
  • andmete puhastamine ja töö puuduvate vastustega, andmete parandamine;
  • andmeanalüüs ise.

5. samm. Tulemuste esitlus

Uuringu tellija saab töödeldud andmed selgete ja vormistatud tulemuste ja järelduste kujul. Aruanne sisaldab ka eesmärkide, uurimismeetodite ja soovituste kirjeldust.

6. samm. Otsuste tegemine

Pärast tulemuste kontrollimist teeb klient järeldused ja teeb ärilised otsused probleemi kohta, mida uurimus peaks käsitlema. Mõnel juhul võivad uuringud paljastada uue probleemi.

Järeldus

Turundusuuringud on ettevõtluse tugisammas ja 1000 mobile phone numbers omamoodi kompass, mis näitab õiget arengusuunda. Ükski meetod ei anna 100% garantiid, et teie äriotsused on õiged. Kuid uuringutega on suurem võimalus saada objektiivne pilt ja vältida HiPPO-efekti , kui ettevõte teeb otsuseid ainult juhtide arvamuste ja intuitsiooni põhjal. Andmed on usaldusväärsem nõuandja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *