Rahvusvahelise turundusstrateegia väljatöötamine

Siin kirjeldame, kuidas muuta arusaamad rakendatavateks strateegiateks, mis kajastuvad rahvusvahelise publikuga.

Rahvusvahelise turundusstrateegia väljatöötamiseks on vaja raamistikku, mis aitab ettevõtetel tulla toime piiriüleste turundusprobleemidega ja loob aluse edukaks globaalseks laienemiseks.

Sisenemisstrateegiad

Rahvusvahelise laienemise esimene samm on õige sisenemisstrateegia valimine.

Kõige tavalisemad sisenemisstrateegiad hõlmavad eksporti, litsentsimist, frantsiisi, partnerlust ja tütarettevõtete asutamist. Igal lähenemisviisil on oma eelised ja riskid ning valik sõltub suuresti ettevõtte ressurssidest, kogemustest ja konkreetsest turudünaamikast.

 

  • Eksport  on sageli kõige vähem riskantne ja seda saab otse või kaudselt vahendajate kaudu juhtida.
  • Litsentsimine ja frantsiisimine  võimaldavad kiiret laienemist madalamate kuludega, kuid nõuavad kaubamärgi üle teatud kontrollist loobumist.
  • Ühisettevõtted  ja  strateegilised liidud  võivad pakkuda väärtuslikke kohalikke teadmisi ja vahetut juurdepääsu väljakujunenud kanalitele, kuid hõlmavad jagatud kontrolli ja kasumit.
  • Otseinvesteeringud  tütarettevõtetesse pakuvad täielikku kontrolli, kuid nõuavad märkimisväärseid investeeringuid ja kaasnevad suurema riskiga.

Toote ja teenuse kohandamine

Välisturule sisenemine nõuab 2024. aasta uuendatud telefoninumbri müügivihje kogu maailmast tavaliselt toodete või teenuste muudatusi, et viia need vastavusse kohalike tarbijate eelistuste, juriidiliste standardite ja kultuuriliste ootustega.

See lokaliseerimisprotsess võib mõjutada pakkumise erinevaid aspekte alates toote disainist ja funktsionaalsusest kuni teenuse osutamise meetoditeni.

L’Oréal  on hea näide kaubamärgist, mis kasutab eri piirkondades  erinevat turundusstrateegiat .

USA-s ja Kanadas keskenduvad nad suuresti reklaami- ja müügiedendustegevusele, samas kui sellistel turgudel nagu AÜE ja India on nad loonud tehnilised koolituskeskused, et viia oma tooted vastavusse kohalike kutsestandarditega.

2024. aasta uuendatud telefoninumbri müügivihje kogu maailmast

See kohandatud lähenemine aitab L’Oréalil resoneerida erinevate tarbijabaasidega üle kogu maailma.

Põhjalik turu-uuring on ülioluline tagamaks, et need kohandused kõlavad kohalike tarbijatega ja vastavad eeskirjadele, vältides nii kulukaid eksitusi.

Hinnakujundusstrateegiad

Hinnakujundus rahvusvahelistel turgudel võib iga riigi majandustingimuste, konkurentsitingimuste ja tarbijate ostujõu tõttu olla keeruline.

Isegi valuutakõikumised, maksud ja imporditollimaksud mõjutavad rahvusvahelisi hinnastrateegiaid. Seega tuleb neid kasumlikkuse säilitamiseks hoolikalt kaaluda.

Mõelge järgmistele hinnastrateegiatele:

  • Kulud pluss hinnakujundus : see strateegia hõlmab toote tootmise kogukulude arvutamist ja seejärel juurdehindluse protsendi lisamist kasumi tagamiseks.
  • Konkurentsivõimeline hinnakujundus : see lähenemisviis määrab hinnad konkurentide hindade alusel, eesmärgiga püsida konkurentsis, hõivates samal ajal turuosa.
  • Väärtuspõhine hinnakujundus : hinnad määratakse pigem kliendi tajutava väärtuse kui toote maksumuse või konkurentide hindade alusel.
  • Skimming : see strateegia määrab uutele toodetele kõrged alghinnad, et maksimeerida tulu klientidelt, kes on nõus maksma lisatasu enne hinna langetamist aja jooksul.

Turunduskanalid

Need kanalid on marsruudid, mis ühendavad teie toote teie globaalse sihtrühmaga .

Nagu alati, peavad need olema kohandatud erinevate rahvusvaheliste turgude pakutavate ainulaadsete väljakutsete ja võimalustega.

Levinumad on otseeksport, partnerlussuhted kohalike edasimüüjatega, ühisettevõtted välismaiste ettevõtetega või digitaalsed platvormid, mis ületavad geograafilisi ja kultuurilisi piire.

Enda jaoks kõige tõhusamate rahvusvaheliste turunduskanalite valimine eeldab kohalike eeskirjade, tarbijakäitumise ja logistiliste kaalutluste mõistmist.

Ettevõtted kasutavad sageli Müügianalüütika tööriistade ja tehnikate võrgu- ja võrguühenduseta strateegiate kombinatsiooni, optimeerides oma lähenemisviisi turu hõlvamise suurendamiseks, kohalike vajadustega kohanemiseks ja kulude tõhusaks haldamiseks, navigeerides samal ajal mitme riigi regulatiivses maastikus.

Edendamise ja kommunikatsioonistrateegiad

Loomulikult peate reklaamima.

Üks tõhus lähenemisviis on  digitaalse turunduse ,  kohalike partnerluste ja  kohandatud suhtekorraldusstrateegiate ühendamine .

Digitaalset turundust , sealhulgas sotsiaalmeediareklaame, saab kohandada nii, et see sobiks iga sihtturu keeleliste ja kultuuriliste nüanssidega, suurendades kaasatust ja bränditeadlikkust.

Kohalikud partnerlussuhted , nagu koostöö piirkondlike mõjutajate või ettevõtetega, võivad pakkuda usaldusväärsust ja suurendada turule tungimist.

Teil on ka  avalike suhete kampaaniad  , mis puudutavad kohalikke väärtusi ja käsitlevad piirkondlikke probleeme. See suurendab oluliselt kaubamärgi mainet ja klientide lojaalsust erinevates riikides.

Oota, seal on veel.

Väga oluline on turunduskommunikatsiooni integreerimine.

IMC tagab, et kõik suhtlusvormid chine directory ja sõnumid on hoolikalt omavahel seotud. Säilitades ühtset brändihäält ja ühtset turundussõnumit kõigis kanalites ja taktikates, saavad ettevõtted luua ühtsema ja võimsama mõju.

See integratsioon aitab luua tugevat brändiväärtust, mis on mitmekesiste ja killustatud rahvusvaheliste turgudega tegelemisel hädavajalik.

Järeldus

Niisiis, olete valmis oma kaubamärki globaalsete turundusstrateegiatega laiendama. Pidage meeles, et rahvusvaheline turundus ei tähenda ainult teie olemasoleva strateegia eksportimist.

See seisneb globaalse maastiku mõistmises, teie lähenemise kohandamises kohalike kultuuridega resoneerimiseks ja õigusraamistikes navigeerimises. Põhjaliku uurimistöö ja kultuurilise tundlikkusega saate edukalt oma kaubamärki rahvusvaheliselt laiendada.

See on suur maailm, kuid õige strateegia korral on see teie päralt.

KKK-d

See jaotis annab ülevaate rahvusvahelise turundusega seotud levinud küsimustest, et aidata teil laiendada oma äri globaalses mastaabis.

Kuidas ettevõte valib, millisele rahvusvahelisele turule siseneda?

Ettevõtted võtavad sihtturu valimisel tavaliselt arvesse selliseid tegureid nagu turu suurus, kasvupotentsiaal, poliitiline ja majanduslik stabiilsus ning olemasoleva konkurentsi olemasolu.

Kuidas saada rahvusvaheliseks ettevõtteks?

Et saada rahvusvaheliseks ettevõtteks, peab ettevõte laiendama oma tegevust väljaspool koduriiki eksportimise, partnerlus- või strateegiliste liitude loomise, frantsiisi või tütarettevõtete loomise kaudu välismaal. See nõuab põhjalikku turu-uuringut potentsiaalsete turgude tuvastamiseks, kohalike eeskirjade ja kultuuriliste nüansside mõistmist ning sobiva turule sisenemise strateegia väljatöötamist.

Kuidas läbi viia rahvusvahelist turunduskampaaniat?

Rahvusvahelise turunduskampaania läbiviimine hõlmab rahvusvahelise sihtrühma väljaselgitamist, nende eelistuste ja kultuurilise tundlikkuse mõistmist ning kohandatud turundussõnumite loomist. Kampaania peaks kasutama piirkonna jaoks sobivaid kanaleid, nagu digitaalne turundus, kohalik meedia ja mõjutajate partnerlus, ning olema kohandatav kohaliku tagasiside ja regulatiivsete nõuetega.

Millised on parimad tavad rahvusvaheliste turundusmeeskondade juhtimisel?

Parimad tavad hõlmavad kaasava kultuuri edendamist, selge suhtluse soodustamist, kohaliku autonoomia tagamist ning regulaarset koolitust kultuuri- ja turuerinevuste kohta.

Telefoninumbrite raamatukogu

kuidas kasvatada oma turundusagentuuri üle

Kui käivitasite oma digitaalse turunduse agentuuri, võisite algselt püüda teenida 10 000 dollarit kuus korduvat tulu. Paljud turundajad saavutavad selle eesmärgi üsna […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *