Automatizacija reklamnih kampanja

Svakodnevno se u području internetskog marketinga pojavljuju novi alati, strategije i prilike. A to kretanje naprijed otvara široke izglede za poslovanje. Internet marketing vam omogućuje da učinkovito promovirate svoje proizvode i usluge, pronađete svoju ciljnu publiku i povećate prodaju. Kako bi ostale konkurentne u ovom dinamičnom okruženju, važno je da tvrtke pažljivo prate najnovije trendove, brzo prilagođavaju svoje marketinške strategije i ne boje se uvesti nešto novo. Posebno za vas sastavili smo 10 najboljih digitalnih marketinških trendova u 2024., o kojima ćemo dalje raspravljati.

Tehnologije umjetne inteligencije

Jedan od najvažnijih trendova internetskog marketinga u nadolazećim godinama bit će aktivna uporaba AI alata. Tehnologije kao što su strojno učenje i druge otvaraju nove jedinstvene mogućnosti za online promociju. Na primjer, chatbotovi i virtualni pomoćnici temeljeni na umjetnoj inteligenciji omogućuju vam automatizaciju komunikacije s klijentima u instant messengerima i društvenim mrežama.

Osim toga, tehnologije strojnog učenja Baza podataka e -pošte za funkciju posla već se aktivno koriste za personalizaciju marketinških poruka i preporuka za svakog kupca. A uskoro će AI početi samostalno razvijati nove kreative za oglašavanje. Stoga bi tvrtke trebale aktivno integrirati ove tehnologije sada kako bi bile vodeće u industriji u bliskoj budućnosti.

Video oglašavanje

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

Integrirano korištenje svih dostupnih kanala i platformi za video oglašavanje snažan je novi promotivni alat koji postaje sve popularniji među trgovcima. Sve više korisnika radije konzumira sadržaj u video formatu. Stručnjaci predviđaju da će 2024. godine udio video oglašavanja među svim kanalima digitalne promocije porasti na 55%. Posebno će se aktivno razvijati platforme kao što su YouTube, Instagram, TikTok.

Mogućnosti video marketinga za poslov Kuinka Big Data muuttaa yritysmaailmaa anje su zaista beskrajne. Uz pomoć uzbudljivog videa ne samo da možete privući korisnike, već i jasno, na vizualnoj razini, reći o prednostima vašeg proizvoda. Stoga bi tvrtke sada trebale početi aktivno razvijati te kanale – stvarati živahne i zanimljive video sadržaje koji će se svidjeti publici.

Marketing na društvenim mrežama

 

Društvene mreže će i dalje dobivati ​​sve veću popularnost među korisnicima interneta; one postaju marketinški centar! U 2024. stručnjaci predviđaju daljnji brzi rast publike platformi poput Instagrama, Facebooka i TikToka. Otvaraju jedinstvene prilike tvrtkama za izgradnju odnosa povjerenja s ciljnom publikom, povećanje lojalnosti brendu i stimuliranje potražnje.

Jedan od ključnih trendova i dalje je korištenje influencera na društvenim mrežama: popularnih blogera i lidera mišljenja. I tvrtke moraju uzeti u obzir ovaj faktor u svojim strategijama promocije. Osim toga, SMM je prilika za organiziranje viralne pokrivenosti kroz kreativne izazove i promocije. Izvorna integracija proizvoda u popularan sadržaj: priče, kolutovi i prijenosi uživo mogu snažno potaknuti prodaju.

Personalizirani marketing

U 2024. marketinški stručnjaci mo chine directory raju maksimalno iskoristiti ovu priliku da isporuče pravu prodajnu poruku pravoj osobi u pravo vrijeme. To će povećati konverziju web stranice, smanjiti odljev kupaca i učiniti marketinške kampanje učinkovitijima.

Bit ovog pristupa je da se za svakog konkretnog korisnika formira osobna jedinstvena komercijalna ponuda, na temelju njegovih preferencija, interesa i prikupljenih podataka o njemu. Tehnologije strojnog učenja omogućuju nam analizu potrošačkog ponašanja publike i formiranje točnih psiholoških portreta – o njima smo govorili gore. I na temelju tih uvida, možete ponuditi korisniku proizvod ili uslugu koja mu je potrebna i koju će vrlo vjerojatno kupiti.

Sadržaj za ljude i pripovijedanje

 

Ako su se prije prilikom popunjavanja sadržaja tvrtke prvenstveno fokusirale na promociju svojih proizvoda i usluga, sada u prvi plan dolazi zadatak stvaranja uistinu vrijednog i korisnog sadržaja za privlačenje publike. I ovaj pristup postaje sve popularniji.

U 2024. marketinški stručnjaci neće stvarati sadržaj radi oglašavanja, već radi ljudi: pričati zanimljive priče, dijeliti informacije koje su istinski korisne čitateljima. I tada će korisnici biti spremniji vjerovati takvom brendu, što će značajno utjecati na konverziju.

U trendu je i korištenje tehnika pripovijedanja za stvaranje živopisnih dojmova sadržaja i emocionalne povezanosti s publikom. Stoga u 2024. stvarajte sadržaje za ljude – i oni će vam zahvaliti svojom pažnjom i vjernošću!

Imerzivni i interaktivni marketing

Ova će dva alata nedvojbeno postati glavni trendovi u bliskoj budućnosti. Otvaraju potpuno nove mogućnosti za privlačenje pažnje i dopiranje do publike na dubokoj emocionalnoj razini.

Imerzivne tehnologije uključuju virtualnu i proširenu stvarnost. Uz pomoć VR-a korisnici mogu “uroniti” u proizvod, trgovinu ili uslugu i osjećati se kao dio brenda. A proširena stvarnost integrira digitalne elemente u stvarni svijet, što također otvara puno marketinških mogućnosti.

Istodobno, interaktivnost ne znači samo pasivnu konzumaciju sadržaja, već aktivno uključivanje korisnika: igrice, testovi, upravljanje glasom i gestama, izbor priča itd. To vam omogućuje postizanje mnogo veće uključenosti publike.

Glasovno pretraživanje

 

Prema statistikama, već oko 20% ljudi pretražuje internet koristeći glasovne naredbe. A do 2025. predviđa se da će 50% svih upita za pretraživanje biti glasovno.

Ovaj rastući trend otvara nove mogućnosti za promociju. Optimizacija za glasovno pretraživanje, korištenje semantičke jezgre, prirodna formulacija – sve to postaje iznimno važno za poboljšanje pozicije stranice u rezultatima pretraživanja. Stoga bi tvrtke trebale sada razmisliti o prilagodbi svojih SEO strategija. Uostalom, onaj tko počne optimizirati za glas prije drugih, dobit će ozbiljnu prednost u bliskoj budućnosti, kada ova metoda pretraživanja postane dominantna.

Privatnost podataka

Potrošači su sve više zabripljaju, pohranjuju i koriste podatke o njima. Stoga je privatnost jedan od ključnih trendova u digitalnom marketingu posljednjih godina. I za marketinške stručnjake i za vlasnike tvrtki iznimno je važno graditi strategije uzimajući u obzir ovaj trend – zauzeti odgovoran i etičan pristup prikupljanju podataka, te osigurati njihovu pouzdanu zaštitu. A glavna stvar je ne skrivati ​​informacije od klijenata o tome kako se njihovi osobni podaci koriste.

Nove tehnologije nude velike mogućnosti za automatizaciju rutinskih operacija i poboljšanje izvedbe reklamnih kampanja, posebno za e-trgovinu. Alati za analizu podataka omogućit će vam još preciznije postavljanje ciljanja, postavljanje ponuda te izračun pokrivenosti, učestalosti i pokazatelja konverzije. Kao rezultat toga, tvrtke imaju priliku smanjiti troškove promocije za 10-20%, dok poboljšavaju sve KPI pokazatelje. A zahvaljujući činjenici da će se značajan dio rutinskih zadataka upravljanja i kontrole oglašavanja obavljati automatski, možete se usredotočiti na važnija pitanja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *