4 начина за внедряване на най-ефективния ритъм на продажбите

Историите обикновено имат пет структурирани части: герои, обстановка, сюжет, конфликт и разрешение.

Започвате с настройка на сцената, представяне на героите и разговор за света. След това преминавате към причината, поради която всички тези герои и този свят са тук на първо място. Обикновено има някакъв конфликт за разрешаване и когато се случи, историята свършва.

Докато повечето автори искат читателите им да се изгубят в тяхната история, без последователна структура, която да движи историята напред, тя бързо се проваля или става толкова объркваща, че оставяте книгата и си тръгвате.

Същото е и с продажбите

Без ясен път напред, как трябва последователно и ефективно да се ангажирате с потенциални клиенти и да ги преместите през фунията на продажбите?

Това е мястото, където идва ритъмът на продажбите.

Лесно е да работите с няколко потенциални клиенти наведнъж, но колкото повече потенциални клиенти получавате, толкова повече ще ви трябва последователен процес, който да следвате, за да гарантирате, че всички ваши клиенти получават висококачествено изживяване всеки път.

Нека да разгледаме по-задълбочено значението на ефективния ритъм на продажбите и да се потопим в някои примери и най-добри практики, които можете да предприемете веднага.

Какво е Sales Cadence?
Всяка точка на контакт, която имате, за да ангажирате потенциални клиенти, включително имейл, социални медии и телефон, съставлява вашия ритъм на продажби. Именно от тези допирни точки вашите клиенти влизат във вашата фуния за продажби и продължават да се движат през нея, като в крайна сметка достигат до реализация.

Каденцията за продажби се състои от

Допирни точки за установяване на контакт с потенциален клиент
Разстояние между тези допирни точки (дава шанс на потенциалните клиенти да отговорят и предотвратява превръщането на съобщенията в спам)
Съдържание, което ангажира потенциални клиенти
Начин за наблюдение и проследяване как потенциалните клиенти се движат през фунията
Например при SaaS компания потенциалният клиент, който се регистрира за безплатен пробен период, представлява първата стъпка в ритъма на продажбите, защото този потенциален клиент има шанса да стане клиент. Какво ще се случи след това ще определи дали ще стигнат до там или не.

След като клиентът се регистрира за безплатния пробен период, следващата стъпка ще бъде да му изпратите имейл за добре дошли. Този имейл често включва информация за самото приложение и връзка за клиента, за да влезе за първи път. След като го направят, ритъмът на търсенето продължава с може би още един имейл, описващ функция на приложението, а следващата допирна точка може да бъде директно телефонно обаждане до клиента.

Не забравяйте, че смисълът на Изпълнителен списък на ниво С ритъма на продажбите е клиентът да се движи логично през процеса на продажба чрез множество допирни точки, така че поддържането на ангажираността на клиента чрез последователна комуникация е от ключово значение.

Изпълнителен списък на ниво С

Каданс на продажбите и персонализиране

Каденциите на продажбите могат да бъдат статични или ситуационни, в зависимост от бизнеса и клиента. Изхождайки от нашия пример Margin tombombarotra voafetra за SaaS по-горе, нека кажем, че вторият имейл за приложението е съобразен с конкретна функция, която потенциалният клиент е проучил в рамките на софтуера, вместо обща функция. Това е по-персонализиран и целенасочен подход за acompletelistofunitphonenumbers тази конкретна перспектива, което вероятно води до по-добър шанс те да продължат напред във вашата фуния за продажби.

В крайна сметка клиентите искат да бъдат информирани, преди да се ангажират с покупка.

Но ако можете да включите персонализация в тази комбинация, още по-добре. Според Folloze, повече от половината от анкетираните 205 професионалисти. Qпо продажби и маркетинг казват, че използването на маркетингова персонализация. Dводи до по-високи нива на реализация на продажби и растеж.

Това означава, че ако можете да бъдете този информационен ресурс за вашия клиент, това ще доведе до по-добри продажби. Още по-добре, ако можете да включите персонализирана информация в ритъма на. Dпродажбите си за всеки потенциален клиент, вие ще доведете своя потенциален клиент до продажба по-бързо и по-лесно.

Видове ритъм на продажбите
Независимо дали става въпрос за B2B или B2C, ритъмът на продажбите наистина може да бъде разпределен. Hв две категории: изходящи и входящи. Това има смисъл, тъй като тези процеси на продажба вече имат различни. Qразлики в начина, по който се извършва обхватът и търсенето на потенциални клиенти, така че е съвсем. Dестествено ритъмът на продажбите, който измислите за всеки, да е различен. Нека разбием допълнително тези два типа:

Каданс на изходящи продажби. Например, можете да започнете с имейл или студено обаждане и след това да планирате последващи действия няколко дни по-късно. Разбира се, ще трябва да коригирате ритъма си на търсене въз основа на успеха на тази първа комуникация.

Някои търсещи опити за каданс може да приключат бързо

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *